U par minuta izbrojeno 6 parkiranih i jedan u vožnji

Imate problema sa skuterima i autima u zoni zabranjenoj za promet? Grintate, a lijeni ste prijaviti. Bojite se? Ne virujete policiji? Ne čudi me. Skinite na mobitel aplikaciju MUP-a, slikajte i prijavite anonimno. Možda prođe.

Gle, ispred vaše kuće u zabranjenoj zoni parkirana čak tri auta... Vaše i još dva za koje  nemate pojma čiji su. Blaženo neznanje. A i Policija je tu blizu. Gotovo u susjedstvu. Koliko je sati? Deset manje kvarat.

Ispred butige kula od paleti. Javna površina. Ispod se lijepo skuplja smeće, a psi i mačke uredno ih zapišavaju. Lijepo opisan prekršaj u Gradskoj odluci o javnom redu i miru... (vidi članak 6. )Ali, naviklo nam se oko na tu sliku. Možda da pošaljemo prijedlog UNESCO-u da je zaštitimo kao kulturno dobro? Može se razumjeti da stoje par sati na dan iskrcaja robe, ali danima...?

U gradskom parku igralište je za djecu i klupe za penziće i turiste u prolazu... Pas vam se posere tu gdje se djeca igraju, a vi baš zaboravili ponijeti vrećicu. Naravno da je inače nosite. Au! Strašno vam je neugodno. Je li ko gleda? Ne gleda. Lakše vam je. A i neš ti, jedno malo govno... Govance. Majušno. Sjajno. U travi. Skoro da Massimo zapiva.

Nemam psa i ne želim ga imati. Ali karma čini svoje. Iako ne želim imati nikakve veze s psima, dopalo me kupit govna tuđih pasa koji tranzitiraju Torgom. Ili bar posuti salbunom. Imam i zanimljiv prijedlog za izmjenu komunalnih propisa: da Grad uvede obvezu da psi u urbanim dijelovima nose pelene. Kad moraju dica, zašto ne bi i beštije? Riješili bi se i sranja i zapišavanja. A to zapišavanje potcjenjujemo. Pseća populacija nevjerojatno se proširila, a kiše rijetko padaju.

Imate problema s čistoćom u zgradi? Nekoj(m) od susjeda pukla metla, neka svojom otputovala na duži napredni tečaj letenja, neka zaboravila što je metla uopće... Što učiniti? Metite i za njih! Evolucija je tu  malo zakazala po pitanju svijesti i savjesti, ali ne gubite strpljenje... Jakove, izdrži! (Srećom, u mojoj zgradi sve savršeno funkcionira.)

Ima li primjera u svijetu da konobari prelaze preko prometne ulice posluživati goste? Ako ima i ako je to postalo dio pravne stečevine EU, onda predlažem da se konobarima u tim slučajevima računa beneficirani radni staž, poveća manča i uplati polica životnog osiguranja.

U malom mistu nema sukoba interesa. Tko tvrdi drugačije mučko je đubre. I Bog će ga kaznit. Ne može ga spasit ni da Mamić za njega u Međugorju moli Zdravo Mariju na razglas.

Daleko smo mi od pravne države. Dopalo vas u životu bit komunalni redar, policajac, inspektor, gradonačelnik... I ne vole vas ljudi. A vama to smeta, teško vam pada. Tankoćutni ste. Mijenjajte posao! Pod hitno. 

Na posljednjem medijskom ponedjeljku gradonačelnik je najavio da će s komunalnim redarom obići Grad i slikati prekršitelje. Ja sam ga preduhitrio što se Kuta tiče. Kad se odluči na to predlažem da pozove i nekog iz Policije, a ja ću ih rado pratiti i objaviti zatečeno stanje. Grad, to smo mi!

Ko mi poslije ovog poželi nešto lipo, nek mu Bog vrati duplo. Isto vridi i za manje lipo. Amen. 
Top