BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

header-ad

Dobro jutro, licemjeri!

U par minuta izbrojeno 6 parkiranih i jedan u vožnji

Imate problema sa skuterima i autima u zoni zabranjenoj za promet? Grintate, a lijeni ste prijaviti. Bojite se? Ne virujete policiji? Ne čudi me. Skinite na mobitel aplikaciju MUP-a, slikajte i prijavite anonimno. Možda prođe.

Gle, ispred vaše kuće u zabranjenoj zoni parkirana čak tri auta... Vaše i još dva za koje  nemate pojma čiji su. Blaženo neznanje. A i Policija je tu blizu. Gotovo u susjedstvu. Koliko je sati? Deset manje kvarat.

Ispred butige kula od paleti. Javna površina. Ispod se lijepo skuplja smeće, a psi i mačke uredno ih zapišavaju. Lijepo opisan prekršaj u Gradskoj odluci o javnom redu i miru... (vidi članak 6. )Ali, naviklo nam se oko na tu sliku. Možda da pošaljemo prijedlog UNESCO-u da je zaštitimo kao kulturno dobro? Može se razumjeti da stoje par sati na dan iskrcaja robe, ali danima...?

U gradskom parku igralište je za djecu i klupe za penziće i turiste u prolazu... Pas vam se posere tu gdje se djeca igraju, a vi baš zaboravili ponijeti vrećicu. Naravno da je inače nosite. Au! Strašno vam je neugodno. Je li ko gleda? Ne gleda. Lakše vam je. A i neš ti, jedno malo govno... Govance. Majušno. Sjajno. U travi. Skoro da Massimo zapiva.

Nemam psa i ne želim ga imati. Ali karma čini svoje. Iako ne želim imati nikakve veze s psima, dopalo me kupit govna tuđih pasa koji tranzitiraju Torgom. Ili bar posuti salbunom. Imam i zanimljiv prijedlog za izmjenu komunalnih propisa: da Grad uvede obvezu da psi u urbanim dijelovima nose pelene. Kad moraju dica, zašto ne bi i beštije? Riješili bi se i sranja i zapišavanja. A to zapišavanje potcjenjujemo. Pseća populacija nevjerojatno se proširila, a kiše rijetko padaju.

Imate problema s čistoćom u zgradi? Nekoj(m) od susjeda pukla metla, neka svojom otputovala na duži napredni tečaj letenja, neka zaboravila što je metla uopće... Što učiniti? Metite i za njih! Evolucija je tu  malo zakazala po pitanju svijesti i savjesti, ali ne gubite strpljenje... Jakove, izdrži! (Srećom, u mojoj zgradi sve savršeno funkcionira.)

Ima li primjera u svijetu da konobari prelaze preko prometne ulice posluživati goste? Ako ima i ako je to postalo dio pravne stečevine EU, onda predlažem da se konobarima u tim slučajevima računa beneficirani radni staž, poveća manča i uplati polica životnog osiguranja.

U malom mistu nema sukoba interesa. Tko tvrdi drugačije mučko je đubre. I Bog će ga kaznit. Ne može ga spasit ni da Mamić za njega u Međugorju moli Zdravo Mariju na razglas.

Daleko smo mi od pravne države. Dopalo vas u životu bit komunalni redar, policajac, inspektor, gradonačelnik... I ne vole vas ljudi. A vama to smeta, teško vam pada. Tankoćutni ste. Mijenjajte posao! Pod hitno. 

Na posljednjem medijskom ponedjeljku gradonačelnik je najavio da će s komunalnim redarom obići Grad i slikati prekršitelje. Ja sam ga preduhitrio što se Kuta tiče. Kad se odluči na to predlažem da pozove i nekog iz Policije, a ja ću ih rado pratiti i objaviti zatečeno stanje. Grad, to smo mi!

Ko mi poslije ovog poželi nešto lipo, nek mu Bog vrati duplo. Isto vridi i za manje lipo. Amen.


[ads-post]
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID

Oznake

Adsense aerodrom Anatomija otoka Anči Fabijanović Anela Borčić ankete apartmani vis arheologija arhitektura baština BaVul bike video Biševo blog blogosfera boćanje Bogoljub Mitraković Boris Čargo Boško Budisavljević brodovi crkva crna kronika čestitke Češka vila dizajn Dobrila Cvitanović Dom starih don Ivica Huljev don Milan Šarić Don Paulin Draga Vojković Cepotova društvene mreže Dunja Bezjak ekologija fešte film Firefly 8SE 4K flora foto vremeplov fotografija fotomontaža galeb gastro generacije glazba Goran Mladineo grad grad-objave gradonačelniik gradonačelnik Gradsko vijeće Hajduk HEP HGG Vis HPD Hum Hrvati u svijetu Hrvatska Hrvatska zora humanitarne akcije humor HVIDR-a in memoriam Ivica Roki Ivo Radica Iz drugih medija Jakša Fiamengo jedrenje Joško Božanić Joško Repanić Kalambera kalendar kartanje kazalište kino književnost Komiža komunala korona košarka kriket Kućani kućni ljubimci kultura Kut laptop Acer Lavurat za poja likovna umjetnost limuni lokacije ljudi m/t Lastovo Mamma mia 2 Matica hrvatska medijski ponedjeljak Metković mladi Modra špilja more MUP najava događanja naslovnica Natalia Borčić Nevio Marasović Nikola Kežić Nikša Sviličić NK NK VIS nogomet Norway novo obrazovanje oglasna ploča oglašavanje oružje osmrtnice osobno OŠ Vis otoci otok otok Vis pčelarstvo Petra Kapor planinari ples Podšpilje poklod Pokret otoka polemike politika poljoprivreda pomorci portret posao povijest poznati priroda promet promo Prostorni plan PROVISLO Ranko Marinković razgovor reportaža restoran "Val" restorani-konobe ribe Rodoslovlje Rogačić ronjenje Rukavac Siniša Brajčić Slavomir Raffanelli slider slider2 sobe Split sport Srebrna Srećko Marinković SŠ AMK stare kartoline Stipe Vojković svijet škola škrinjica Tihana Skerbić time lapse tradicija trajekti trčanje turizam udruga Svima unučica urbanizam USA uvale veja Veljko Mratinić Brojne VERN' Vesna Bučić video video razglednica video vijesti vijesti vijesti vis vinogradarstvo Vis viški govor viški plivački maraton vjenčanja Vjerni Visu Vodovod i odvodnja vrijeme vrtić Vukovar zabava zanimljivosti zdravlje zdravstvo Zima na otoku znamenitosti Ženaglava životinje žutilo