Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Otkako se u Hrvatskoj gradonačelnici biraju izravno, a takvo je izborno pravilo od 2009. godine, grad Vis ima samo jednog gradonačelnika, Ivu Radicu. Da mu kažete da je lokalni šerif, neće se naljutiti.

"Ma, što bih se ljutio? U kaubojskim filmovima u 90 posto slučajeva šerifi su bili pozitivci. E, sad ako ćemo suditi prema nekima koji rade ono što već rade, druga je stvar. Ali, kao u filmovima, 90 posto su pozitivci. Makar to 'šerifi' i ne stoji. Hrvatskoj treba još veća decentralizacija u upravljanju resursima", kaže nam viški gradonačelnik o svojoj "neslužbenoj tituli".

Šira javnost ga je mogla zamijetiti po odluci da naknada roditeljima za treće dijete - rekordna u Hrvatskoj - izgleda kao solidni dobitak na lotu. Ni one za prvo i drugo nisu male, naprotiv. Za prvo iznosi 5.000, za drugo 10.000 kuna. Za treće se pak isplaćuje jednokratna naknada u iznosu od 20.000, a potom - kad dijete napuni prvi rođendan, pa sve do navršenog desetog - roditeljima pripada i stalna mjesečna pomoć od 1.200 kuna.

Izvor: 100posto.hrISSA-VIS-Kut: Nešto sam i sam pisao na temu 'lokalnih šerifa' još prije četiri godine... - OVDJE!


 
Top