Svanuo ponedjeljak. Medijski. Otići tamo ili ne otići, pitanje je sad. Fatura je to; pripremit se za pitanja, pitati, "bocnuti", snimiti, preslušati, montirati, uploadati, zapisati, objaviti... A ja nisam ni novinar ni kritičar nego bloger i kroničar. Što će mi sve ovo? Da bar ovaj Radica tvita k'o Trump ili Kolinda. Bilo bi mi lakše. Ma, čak i Putin tvita. Ali, jok, neće Radica. Ni na twitter ni na facebook. Samo da mi oteža.

Kad Trump može putem twittera objaviti rat Rusiji, negirat izjave porno zvijezde s kojom je spavao, smijeniti šefa CIA-e... što onda Radica ne bi mogao objaviti tweet ili post na facebooku i očitovati se, objasnit zabrinutim i "zabrinutim" građanima, ukloniti dvojbe i sumnje oko prodaje Češke vile? Narod se razmazio, moraš dnevno s njim komunicirati. A na facebooku je toliko pametnog, mudrog, upućenog i dobronamjernog svita... Čudo jedno!

Pomalo. Bit će da je ova viška politička idila kriva. Mislim, Vis je trenutno grad bez oporbe, a izuzetak je samo ova Sinišina "monodrama"...

To je bilo malo šale da se relaksiramo, a sad se uozbiljimo!

Na početku razgovora gradonačelnik je objasnio da se objekti isključivo turističke namjene, kao što je Češka vila, koji su u vlasništvu države, ne daruju. Da to Vlada nije radila ni na drugim mjestima u Hrvatskoj. Onda je dao sažetak agonije Češke vile od 1992. godine do danas... Zapuštanje, borba za vlasništvo nad vilom, pokušaj davanja u koncesiju, pa sad ovo. Da se nitko nije javio u prvom krugu Vlada bi onda spustila cijenu i slijedi poznata priča... Kaže, najvažnije je da se ispoštuju ugovoreni uvjeti, vrijeme realizacije i sadržaj, da se zna što je privatno, a što javno i da za 36 mjeseci tamo budu gotovi sadržaji.


IZDVOJENO: Imate li potrebu odgovoriti onima koji u komentarima u jednu rečenicu stavljaju Vermeulena, Neptun, VERN, sad Češku vilu i činjenicu da je vaša supruga bila jedno vrijeme zaposlenica kod Vermeulena?




Evo i cijela snimka današnjeg razgovora s gradonačelnikom:




Sanja Sviličić, NAUTIC radio



 
Top