Približava se turistička sezona i podstanari su na mukama. Bliži se dan kad će ih stanodavci "šutnuti" i stambene kvadrate ponuditi turistima. Za tri ljetne noći vlasnik stana će zaraditi zimsku mjesečnu najamninu. Tržište je nemilosrdno i podstanar u turističkom raju, naravno, izvisi. Ipak, zatekla me činjenica da se u istoj podstanarskoj neprilici nalazi i viški stomatolog Goran Tičinović što potvrđuje njegova objava na fb grupi "Tražim nudim otok Vis" kojom traži stan od 13.4. nadalje.U vremenu kad i ugostitelji, svjesni stanja na tržištu radne snage, nude konobarima smještaj ili kad grad svjestan istih problema u Samogoru gradi smještajne jedinice za sezonsku radnu snagu, čudno mi je da poslodavac dr. med. stom. Gorana Tičinovića ( Dom zdravlja S-D županije) i domaćin (grad Vis) nisu već riješili taj problem.

'ebeš državu koja nema mehanizme kojima se brine za svoje učitelje, zdravstvene djelatnike, policajce... Oni nisu sektor privatnih usluga i u pravilu se ne otimaju za službovanje na otoku. Druga stvar su privatne škole, privatni vrtići, privatni detektivi, privatne liječničke i stomatološke ordinacije. Mi imamo previše države tamo gdje ne treba i premalo tamo gdje treba.

Bit će mi drago ako ovaj post bar malo pomogne viškom zubaru da se brže i povoljnije podstanarski zbrine ovog ljeta. Neskromno, ovaj blog - portal je ipak nešto većeg oglašivačkog potencijala od fb grupe. 
Top