Nenad Marasović je umjetnik, rođen 16. juna 1954. godine u Zagrebu. Nakon gimnazije završava studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1985. godine. Potom studira na HOCHSCHULE FÜR ANGEWANDTE KUNST u Beču. Sedamdesetih godina piše likovne kritike i recenzije u "Studentskom listu". Kraće vrijeme radi u zagrebačkim revijama Start i Svijet kao ilustrator. Osim slikarstva radi i grafički dizajn. Član je HDLU-a i Zajednice umjetnika Hrvatske. Stvara predivne slike iz serije figuracije i Mediteran. Mediteran pokazuje dalmatinske gradove, slike su slikane na platnu koje je uokvireno na drveni okvir, koji je također oslikan i daje 3D dojam slikama zbog mutnih 3D boja na okviru. Slike kojima je ispunjen prostor daju posebnu toplinu, i otvorene su i vesele. Okviri nisu baš precizno izrađeni, i nisu baš milimetarski savršeno spojeni, i usljed sušenja se znaju raširiti, ali to daje poseban dojam njegovim slikama. Ostavlja dojam jednostavnosti i topline doma. Prepoznatljiv je po čempresima koji vrludaju. (izvor Wikipedija)

Tako to piše na Wikipediji, a na Visu, na kuškoj rivi sve je to osobnije, životnije... Nenad malo u ateljeu, malo više ispred ateljea... A i kako bi drugačije kad mu je prvi susjedni lokal - kafić. Možeš li poželjeti ljepšu situaciju? Nije umjetnicima loše. Sjedneš ispred; pogled pluta po rivi, prema Ciprijanu, Prilovu, korijenima, kavica s prijateljima, ćakula... Pa sjedneš unutra; uroniš u svijet boja, u žuto modri polusan... Pa posjetitelji, potencijalni kupci...

Sinoć je puhala tramontana. Osvježilo. Nenad u svom kreativnom kutku. Opušteno, mediteranski lijeno mazi platno. Po zidovima visi Dalmacija.  U 100 koluri.
 
Top