Kompaktni digitalni aparati su mi bili super ( Olympus SP 560 UZ od 2008. - 2013. i Olympus SZ-16 od 2013. ). Na njima je građen ovaj blog. Kako je potonji dotrajao, namjeravao sam opet uzeti dobar kompaktni digitalac koji ima solidan optički zoom i pristojan video i ne petljati se s DSLR aparatima s izmjenjivim objektivima koji te samo mame na kupnju objektiva koji su skuplji od samog aparata. Ipak, nedosljedan kakav jesam, pretražujući internet naiđem na NIKON D3400 i naručim ga putem internet trgovine. Danas je stigao.

Kad na Youtube-u gledaš raspakiranje pošiljke u zrelom kapitalizmu, sve ima u kutiji. Kod naših, naravno, bez memorijske kartice. Jebi ga , nema veze, kupiš u Sunčice.

Kit je izraz za fotoaparat s osnovnim, standardnim objektivom (18-55mm), a aparat bez objektiva je body/tijelo. Ovo sam krajnje pojednostavnio.

I tako, "sljubim" body and lense (tijelo i objektiv), napunim bateriju, ubacim memorijsku karticu SanDisk ULTRA, 32 GB i na teren. Tu blizu, po Kutu... Naravno, za početak na AUTO mod. Sunce je, vrućina, na ručno ćemo kad zahladi. Evo par fotki!
Ova prva noćna je s ormarića od struje i vode (aparat miruje na čvrstoj podlozi), a druga je "iz ruke".

 
Top