BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

header-ad

Medijski ponedjeljak 2/2016

Redoviti je medijski ponedjeljak u ovoj veljači-prevrtači, u pokladnim danima (u kojima je i gradonačelnik sveprisutan, bilo kao sudionik bilo kao promatrač), pa mi se potrebno dodatno potruditi za ostati ozbiljan. Nije mi baš pomoglo što sam pred gradonačelnikovim uredom svjedočio živopisnom Slavotovom prijavljivanju na natječaj za subvencioniranje novog nasada limuna.

Kad će pinezi? Kad će bageri? Sadnice su već kupljene. 700 komada! Ivanko mu staloženo pruža obrazac, traži 20 kuna takse, račune do određenog roka... Ništa na šarm, ništa na galamu, ništa preko veze. Ulazi i gradonačelnik pa Slavo, pred predstavnikom medija, sluša umirujuće izjave gradonačelnika da će sve bit OK. Je l' ti to meni k'o političar ili ozbiljno, pita Slavo.

Ostavljamo Slavota da popunjava obrazac, a mi na presicu. Gradonačelnik, zamjenica, predsjednik Grdskog vijeća i moja blogerska malenkost. Bogija i Vinka danas nema.

Hrvatski dom i riva
Prva pitanja o gradskim gradilištima. Osim rive i Hrvatskog doma radi li se još negdje, pitam. Je, na Stagnu oko kanalizacije, odgovara gradonačelnik i nastavlja da su u Hrvatskom domu bili statičari, da treba jednu gredu prominit, druge će pregledat s kamerom...Ide se dalje. Dogodine je 110 godina od izgradnje doma i to je određeni imperativ da se završi glavna dvorana prvog kata i galerija.

Sanacija rive dobro napreduje, a tražena je i ponuda za uklanjanje građevinskog otpada sa zemljšta koje je Slavo (Slavomir Raffanelli) kupio i koje je grad dužan sanirati.

Poljoprivreda
Prostorni plan koji radimo, strategija koja je pri kraju... Mislim da smo stvorili uvjete, riješili brojna pitanja razvoja Visa i trebali bi sad staviti akcent na poljoprivredu. Vrijeme je da poljoprivreda dođe u fokus interesa; loza, maslina, agrumi... navodnjavanje. Turizam ne smije biti monokultura.

Hidroavion
Opširno gradonačelnikovo izlaganje sažeti ću u rečenicu, dvije... Vlasnik ECA "zapeo" je za rivu i to je već izašlo iz okvira racionalnog. Argumenti kako ne treba od njih kao investitora očekivati da ulažu dodatnih 200-300 tisuća eura za uređenje Stonce padaju u vodu iz razloga što im se dalo do znanja da su Grad i Županija spremni to financirati i ne radi se o stotinama tisuća eura nego kuna. Jedini smo grad u Hrvatskoj koji je izmjenama Plana i proširenjem lučkog područja definirao hidroavionski promet na zakonskim osnovama, dodaje gradonačelnik.

Jesu li Gradsko vijeće i gradonačelnik jedinstveni oko pitanja lokacije za hidroavione, pitam predsjednika Stipu Vojkovića koji odgovara da je Stonca zajednički stav, da nisu donosili o tome zasebni formalni zaključak, ali se i to može učiniti.

Odlagalište
Koji od većih projekata ima najveće šanse da postane gradilište? Gdje će se dogoditi "prva lopata"? Odgovor je - odlagalište. Katastar je riješen. Još zemljišnik i može se početi.


Vila Ana i hotel u Smiderovu
Vila Ana u Milni je u koncesiji, projekti su pred odobravanjem, vilu čeka rekonstrukcija... Nakon sezone mogli bi konačno započeti i radovi na hotelu u Smiderovu.

Eto, bar ste štogod saznali. Bilo je toga još, ali bit će prilike neki drugi put. Za bonus evo i par sekundi videa!









« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID

Oznake

Adsense aerodrom Anatomija otoka Anči Fabijanović Anela Borčić ankete apartmani vis arheologija arhitektura baština BaVul bike video Biševo blog blogosfera boćanje Bogoljub Mitraković Boris Čargo Boško Budisavljević brodovi crkva crna kronika čestitke Češka vila dizajn Dobrila Cvitanović Dom starih don Ivica Huljev don Milan Šarić Don Paulin Draga Vojković Cepotova društvene mreže Dunja Bezjak ekologija fešte film Firefly 8SE 4K flora foto vremeplov fotografija fotomontaža galeb gastro generacije glazba Goran Mladineo grad grad-objave gradonačelniik gradonačelnik Gradsko vijeće Hajduk HEP HGG Vis HPD Hum Hrvati u svijetu Hrvatska Hrvatska zora humanitarne akcije humor HVIDR-a in memoriam Ivica Roki Ivo Radica Iz drugih medija Jakša Fiamengo jedrenje Joško Božanić Joško Repanić Kalambera kalendar kartanje kazalište kino književnost Komiža komunala korona košarka kriket Kućani kućni ljubimci kultura Kut laptop Acer Lavurat za poja likovna umjetnost limuni lokacije ljudi m/t Lastovo Mamma mia 2 Matica hrvatska medijski ponedjeljak Metković mladi Modra špilja more MUP najava događanja naslovnica Natalia Borčić Nevio Marasović Nikola Kežić Nikša Sviličić NK NK VIS nogomet Norway novo obrazovanje oglasna ploča oglašavanje oružje osmrtnice osobno OŠ Vis otoci otok otok Vis pčelarstvo Petra Kapor planinari ples Podšpilje poklod Pokret otoka polemike politika poljoprivreda pomorci portret posao povijest poznati priroda promet promo Prostorni plan PROVISLO Ranko Marinković razgovor reportaža restoran "Val" restorani-konobe ribe Rodoslovlje Rogačić ronjenje Rukavac Siniša Brajčić Slavomir Raffanelli slider slider2 sobe Split sport Srebrna Srećko Marinković SŠ AMK stare kartoline Stipe Vojković svijet škola škrinjica Tihana Skerbić time lapse tradicija trajekti trčanje turizam udruga Svima unučica urbanizam USA uvale veja Veljko Mratinić Brojne VERN' Vesna Bučić video video razglednica video vijesti vijesti vijesti vis vinogradarstvo Vis viški govor viški plivački maraton vjenčanja Vjerni Visu Vodovod i odvodnja vrijeme vrtić Vukovar zabava zanimljivosti zdravlje zdravstvo Zima na otoku znamenitosti Ženaglava životinje žutilo