Pages

Viški lovac na munje

Stjepan Tafra je majstor fotografije i majstor web dizajna. Malo je kutaka Visa koje nije fotografirao, a da bi došao do dobre fotke ne žali ni truda ni zdravlja... Poslije ove munje tražio je summamed kod dr Cara zbog teške upale grla, a ni padovi s bicikla po viškim vrletima mu nisu nepoznati. Fotkanje ga zna tako ponijeti da neke fotke slika i iz obilježenih i nerazminiranih minskih polja... Toliko o posvećenosti pozivu. 
O kvaliteti radova se lako možete osvjedočiti na primjeru web stranice Turističke zajednice grada Komiže u kojoj je, kao i na drugim stranicama, objedinio svoje fotografsko i web dizajnersko umijeće. 
Munja iznad Prilova je pobrala pohvale po FB stranicama, pa ju je Tafra potaknut pohvalama dodatno obradio. Meni osobno je draža u "sirovijem" izdanju, ali u svijetu digitalne fotografije teško je odoliti izazovu dodatne obrade. Bravo Stipe!
Nikola Kežić


Dolje: Fotka slikana iz obilježenog /nerazminiranog/ minskog polja iz 2. svj. rata iznad Žukamice

Spuži na brujet (Puž vinogradnjak na brudet)

Način pripreme:
Kad ste ih skupili stavite ih u mrežastu vrećicu i objesite ih. Nek tako vise desetak dana kako bi se očistili. Pomočite ih potom preko noći u hladnu vodu i dobro poklopite da ne pobjegnu...
Ujutro prolijte tu vodu, pospite ih solju,  istrljajte ih i pod špinu (slavinu) dobro isperite. Stavite ih kuhati u hladnu vodu na laganoj vatri dok voda ne uzavre. Proliti vodu kroz veliku cjediljku i opet ih dobro isprati i staviti da se ocijede. U međuvremenu pirjati kapulu na maslinovom ulju, dodati isjeckane rajčice (može se dodati i zelena paprika sitno isjeckana), još pirjati i onda dodati isjeckani češnjak i peršin. Tome dodati ocijeđene puževe. Posoliti i popapriti, staviti malo Vegete natur i još pirjati oko sat vremena. Posebno kuhati krumpir isjeckan na kockice u malo vode, te pred kraj kuhanja dodati ga puževima i po potrebi dodati vode u kojoj se kuhao krumpir. U slast!

spuži na brujet